Psst... het leven roept je!

Menu

Zonneberg: een paradijs op een heuvel

Blog van Naomiaccess_time16 november 2017

Als ik het terrein op kom rijden in mijn Volkswagenbus word ik blaffend begroet door welgeteld vier honden. Als ze door hebben dat ik ok ben houdt het geblaf op en voor ik het weet ligt er een tak voor me op de grond en word ik smekend aangekeken of ik hem wil gooien. Als ik dat doe rennen ze er alle vier achteraan, maar er is er maar één die hem terugbrengt: de oudste van de groep, die duidelijk het respect van de andere drie honden heeft.

Ondertussen neem ik in mij op waar ik ben. Ik zie een grote carréhoeve, paardestallen en paarden grazen in de wei. Daarvoor zie ik ook kippen scharrelen en er komt een kat op me afgelopen, die me begroetend kopjes geeft. Je zult begrijpen, ik was direct verkocht. Die gezellige beestenboel, ik hou ervan.

Kim komt naar buiten lopen. Zij en Jasper runnen Zonneberg vakantiewoningen, een appartement in de carréboerderij waar zijzelf ook wonen. We lopen de poort door de binnenplaats op, waar een glazen pui toegang biedt tot de trap naar het appartement. Eenmaal boven gekomen voelt het als een warme deken. De inrichting is gezellig en luxe en de houtkachel staat te branden. Er liggen verse eitjes op het aanrecht en op de salontafel staat een schaal met walnoten. De ramen bieden een vergezicht op het heuvellandschap met grazende koeien en uitzicht op kalksteenovens. In de verte zie je Heerlen liggen. Het appartement heeft twee slaapkamers, waarvan een met sauna, en een luxe badkamer met apart toilet.

In juni 2016 zijn ze geopend, maar sindsdien zitten ze ieder weekend vol, vertelt Jasper ons later die avond. Sommige gasten zijn ook al teruggeweest, het beste compliment dat je kunt krijgen. Maar Jasper heeft dan ook een stellige filosofie: ‘Als je op vakantie gaat, moet je het niet slechter hebben dan thuis.’ Ik moet glimlachen. Hadden we dit maar thuis. Dit is uiteindelijk wel zo’n beetje mijn droom, zo’n fijn huis met zoveel ruimte en zo’n mooi uitzicht, met allemaal dieren om je heen, maar ook de stad om de hoek. In mijn optiek kan het niet beter.

Meer blogs van Naomi

Dit vind je vast ook leuk!

“Kijk, daar groeit weegbree, daar kun je jeuk mee verzachten. En dit is een wilg, daar zit een stof in waarvan pijnstillers worden gemaakt.” DailyGreenspiration liet zich onderdompelen in wereld van de kruiden tijdens een kruidenwandeling door het Heuvelland.

Lees meer

Als achttienjarige gup belandde Bregje van Breg Blogt in Maastricht. Op dat moment wist ze niet wat het Limburgse land allemaal voor haar in petto had. Ze ging een dag op pad in het Heuvelland om weer een stukje Limburg te ontdekken. Een dag die heerlijk mindful was met wijn, adembenemende uitzichten en fijn gezelschap.

Lees meer
Een goed begin is het halve werk.. mijn geluksreis door Zuid-Limburg begon ik fabuleus bij het Kruisherenhotel Maastricht in het centrum van Maastricht. Het vijfsterren designhotel diende als decor voor de officiële opening van Limburg lonkt en tijdens mijn reis zou ik er nog een paar keer terugkeren voor een bezoek. Je kijkt er namelijk je ogen uit.
Lees meer

Deel deze pagina