Psst... het leven roept je!

Menu

Inspirerend: Street Art Tour door Heerlen

Blog van Naomiaccess_time7 oktober 2017

Vorige week heb ik een van de meest verrassende en inspirerende stadswandelingen ooit gedaan: de Street Art tour door Heerlen. Ik werd rondgeleid door Sanne Gijsbers, grondlegger van het bedrijf. Ooit wilde zij haar steentje bijdragen aan de promotie van haar geboortestad Heerlen, alleen zocht ze naar een manier waarop. Afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten was ze gefascineerd door de street art die ze tegenkwam in Heerlen en plaatste zij daarvan foto’s op Facebook. Het bleek de start te zijn van haar bedrijf, Street Art Cities, dat nu internationale verspreiding kent.

Anders kijken naar een stad

Wat ik vooral bijzonder vond aan de tour is dat je met heel andere ogen naar de stad kijkt. Ik hou van architectuur en winkels en die twee dingen trekken dan ook standaard mijn aandacht als ik een nieuwe stad bezoek. Ik zou van nature niet letten op graffiti en andere schilderwerken. Ook schrijf je sommige (vervallen) gebouwen al direct af, dat ze het bekijken niet waard zijn. Je zou er prachtige tekeningen door kunnen mislopen.

Wat ik ook boeiend vond, was dat vrijwel ieder werk een verhaal te vertellen heeft. Soms op zichzelf staand, soms een met de plek waar de mural is gemaakt. Zo vertelt een van de beroemdste murals in Heerlen het verhaal over het mijnverleden van de stad. En wist je dat de street artists een eigen onderlinge taal hebben? Zet je je tag dichtbij een kunstwerk is dat een uiting van respect naar de kunstenaar. Plaats je je tag echter door het kunstwerk heen, is dat zeer oneerbiedig. De verhalen van Sanne boden mij een uniek kijkje in een voor mij totaal onbekende, andere wereld. Ik zou dan ook aan iedereen aanraden de tour eens te volgen!


Dit vind je vast ook leuk!

Another great thing about living in Belgium is that there is so much to discover just beyond the borders. Let me guide you through Zuid-Limburg the 'Gerrit and the City' way, meaning a little street art, some design, fabulous food and a trip to the province's fashionable capital Maastricht!

Lees meer

Wendy Magazine droomde weg in Zuid-Limburg, ontdekte fijne things-to-do in onze regio en liet zich culinair verwennen. Lees je mee?

Lees meer
Een goed begin is het halve werk.. mijn geluksreis door Zuid-Limburg begon ik fabuleus bij het Kruisherenhotel Maastricht in het centrum van Maastricht. Het vijfsterren designhotel diende als decor voor de officiële opening van Limburg lonkt en tijdens mijn reis zou ik er nog een paar keer terugkeren voor een bezoek. Je kijkt er namelijk je ogen uit.
Lees meer

Deel deze pagina