Psst... het leven roept je!

Menu

Romantische getaway voor twee

Blog van Naomiaccess_time22 oktober 2017

Tijdens de Limburg lonkt campagne komt mijn vriend Martijn af en toe ook naar Zuid-Limburg. Super fijn, want zo hoef ik hem niet tien weken te missen. Wat dan extra leuk is, is als je samen verblijft op een romantische plek zoals bij hotel Winselerhof. Dit kleinschalige en karakteristieke hotel is onderdeel van de Oostwegel Collection; een groep bijzondere hotels en restaurants in Zuid-Limburg.

We checkten op zaterdagavond in en werden in onze kamer warm ontvangen. Er stonden sfeerlampjes aan, er hingen fris gewassen badjassen aan de badkamerdeur en op het bureau stond een champagnekoeler met een fles bubbels van de eigen wijngaard. We sliepen in een van de oude stallen rondom de binnenplaats (Winselerhof was vroeger een herenboerderij) en de stenen muren en houten balken aan het plafond gaven extra sfeer aan de modern ingerichte, luxueuze kamer. Een fijne plek om ons in alle rust terug te kunnen trekken na het avondeten (we aten die avond een hapje bij Snowworld, dat ligt daar om de hoek!).

Lunchen met Cynthia.nl

Ook Cynthia van Cynthia.nl sliep dat weekend met haar vriend Willem in Winselerhof (lees haar blogs over haar verblijf hier en hier!). Die zondag kregen wij gezamenlijk een rondleiding door het hotel en over het landgoed om meer te horen over de historie ervan. Winselerhof is namelijk een van de oudste boerderijen in die omgeving. Heel vroeger werd er wijn verbouwd. Winzer is niet alleen het Duitse woord voor wijnbouwer, maar ook uit oude gegevens blijkt dat er vroeger druiven werden geteeld. Ook werden er o.a. paarden, koeien, varkens en schapen gehouden. In 1985 heeft Camille Oostwegel het vervallen pand gekocht en omgebouwd tot wat het nu is. Mét wijngaard, want dat past niet alleen bij de historie van Winselerhof, maar ook bij de Italiaanse sfeer die het hotel en de restaurants ademen.

Ik volg Cynthia al jaren via haar blog en social media, dus ik vond het ontzettend leuk om haar en Willem in het echt te ontmoeten. We hebben gezellig samen zitten kletsen tijdens de uitmuntende lunch bij Luigi’s, na de rondleiding. Ik bestelde de burrata met compote van vijgen, noten, gepofte vergeten groente en balsamico en de knolselderij truffelrisotto met gepocheerd ei, linzen en Parmezaanse kaasschuim. Loopt je bij het lezen niet direct de water in de mond? Het was zó ontzettend lekker!

Na de lunch maakten we nog wat foto’s van het landgoed en nam ik afscheid van Martijn. Hij ging weer naar huis en ik weer door. We hebben genoten van ons verblijf bij Winselerhof. Een fijne kamer, ontbijten met uitzicht op de wijngaard en grazende schapen, een enthousiaste rondleiding door Mara, lunchen tussen de historische gewelven, goed gezelschap… alles klopte.


Dit vind je vast ook leuk!

Brecht & Birthe van Wandering the World maakten een boottrip naar Luik via Rederij Stiphout en ontdekten de stad met de self-Guided Walking Tour.

Lees meer
"Zuid-Limburg is de poort naar Europa", hoorde Naomi laatst iemand zeggen. Zelf maakte ze samen met Brecht en Birthe van Wandering the World een boottrip vanaf Maastricht naar het Belgische Luik.
Lees meer
Al weken keek ik ernaar uit: de dag dat ik mocht gaan knuffelen met koeien op Loei goed Zuid-Limburg (Waalheimer Farm). Het leek me zo’n bijzondere activiteit, om een connectie te kunnen maken met zo’n grote koe, die je normaal alleen ziet in de wei.
Lees meer

Deel deze pagina