Ook Cynthia van Cynthia.nl sliep dat weekend met haar vriend Willem in Winselerhof (lees haar blogs over haar verblijf hier en hier!). Die zondag kregen wij gezamenlijk een rondleiding door het hotel en over het landgoed om meer te horen over de historie ervan. Winselerhof is namelijk een van de oudste boerderijen in die omgeving. Heel vroeger werd er wijn verbouwd. Winzer is niet alleen het Duitse woord voor wijnbouwer, maar ook uit oude gegevens blijkt dat er vroeger druiven werden geteeld. Ook werden er o.a. paarden, koeien, varkens en schapen gehouden. In 1985 heeft Camille Oostwegel het vervallen pand gekocht en omgebouwd tot wat het nu is. Mét wijngaard, want dat past niet alleen bij de historie van Winselerhof, maar ook bij de Italiaanse sfeer die het hotel en de restaurants ademen.
Ik volg Cynthia al jaren via haar blog en social media, dus ik vond het ontzettend leuk om haar en Willem in het echt te ontmoeten. We hebben gezellig samen zitten kletsen tijdens de uitmuntende lunch bij Luigi’s, na de rondleiding. Ik bestelde de burrata met compote van vijgen, noten, gepofte vergeten groente en balsamico en de knolselderij truffelrisotto met gepocheerd ei, linzen en Parmezaanse kaasschuim. Loopt je bij het lezen niet direct de water in de mond? Het was zó ontzettend lekker!
Na de lunch maakten we nog wat foto’s van het landgoed en nam ik afscheid van Martijn. Hij ging weer naar huis en ik weer door. We hebben genoten van ons verblijf bij Winselerhof. Een fijne kamer, ontbijten met uitzicht op de wijngaard en grazende schapen, een enthousiaste rondleiding door Mara, lunchen tussen de historische gewelven, goed gezelschap… alles klopte.