Psst... het leven roept je!

Menu

Minnelijk midweekend Maastricht

Blog van Naomiaccess_time12 oktober 2017

Een goed begin is het halve werk.. mijn geluksreis door Zuid-Limburg begon ik fabuleus bij het Kruisherenhotel Maastricht in het centrum van Maastricht. Het vijfsterren designhotel diende als decor voor de officiële opening van Limburg lonkt en tijdens mijn reis zou ik er nog een paar keer terugkeren voor een bezoek. Je kijkt er namelijk je ogen uit. Het Kruisherenhotel Maastricht, onderdeel van de Oostwegel Collection (waar Winselerhof ook toe behoort) laat prachtig zien hoe oude en nieuwe tijden kunnen versmelten. Het designhotel is namelijk gehuisvest in een monumentale, gotische kerk. Historisch Maastricht meets modern Maastricht onder één dak. Je merkt het al bij de entree, waar je door een haast futuristische koperen tunnel het kerkgebouw inloopt. Een spannend, architectonisch contrast wat je terugziet in o.a. de lichtarmaturen, meubels en schilderijen.

Kruisherenhotel Maastricht bevat 60 hotelkamers, die zijn verdeeld over de vleugels van het klooster. Zij hebben allemaal hun eigen inrichting, geen kamer is hetzelfde! Ook kun je er genieten van de goddelijke gastronomie in het restaurant of aan de wijnbar. Bekijk de video Diner bij het Kruisherenhotel Maastricht van Ik hartje Maastricht om meer van de sfeer te proeven!

Midweekend Maastricht

Mocht je het Kruisherenhotel Maastricht van zondag t/m donderdag bezoeken, kun je gebruik maken van de Maastricht Midweekend Pas. Deze pas geeft je toegang tot aanbiedingen en activiteiten bij aangesloten deelnemers. Zo kun je mee op een rondleiding door de wereldberoemde Boekhandel Dominicanen, chocolade proeven bij DARQ en koffie branden bij Blanche Dael.

Voordeel op voordeel op voordeel, want je grootste voordeel is dat je in alle rust de pareltjes uit en van de stad kunt ontdekken. Geen ellebogen in je zij, geen gedrang in de rij. Waar de stad in het weekend volloopt met toeristen, heb je haar doordeweeks voor jezelf. Dé momenten dat je ook de stilte in de stad kunt ervaren. Je waant je een Maastrichtenaar – en geen toerist. Zo heb ik dat in ieder geval ervaren als ik in Maastricht verbleef en ’s ochtends vroeg een wandelingetje maakte.

De vrachtwagenchauffeur die zijn wagen staat uit te laden, de man bij de oude stadsmuur die een stok naar zijn hond gooit (die hem netjes komt terugbrengen), een verliefd stelletje onder de Sint Servaasbrug… Als het druk is, zie ik de winkels, is het rustig, zie ik de mensen. Het lijkt of je dan opeens tijd hebt te kijken, écht te kijken en de verhalen te zien.

Dus, mocht je nog te twijfelen over een weekend Maastricht… niet doen. Boek een Midweekend!


Dit vind je vast ook leuk!

Dat Zuid-Limburg vier eeuwen lang deel uitmaakte van het Romeinse Rijk wist Naomi niet en dat in ons eigen land ook overblijfselen uit die tijd kon vinden, ook niet.
Lees meer
Naomi ziet een grote carréhoeve, paardenstallen en paarden grazen in de wei als ze het terrein van de Zonneberg komt oprijden.
Lees meer
Tijd voor jezelf vrijmaken is niet altijd even makkelijk, maar oh zo belangrijk! In Zuid-Limburg ontspant Naomi volledig.
Lees meer

Deel deze pagina