Psst... het leven roept je!

Menu

Samen offline relaxen bij Thermae 2000

Blog van Breg Blogtaccess_time4 december 2018

Als Breg met haar verloofde op date gaat, gaan ze meestal naar een restaurant, concert of de bioscoop. Dit keer besloten ze om het anders aan te pakken en doken ze midden in de week onder in de offline wereld van Thermae 2000.

Even een #dagjeoffline

Het voelt een beetje als spijbelen, als we op een grijze dinsdagochtend om 9.00 uur voor de deur van Thermae 2000 in Valkenburg staan. Normaal zijn de doordeweekse dagen gevuld met werken, zorgen en regelen. Nu hebben we alle tijd en vrijheid om een hele dag lekker lui te zijn. Tijd om met elkaar te kletsen, te relaxen en natuurlijk ook om lekker te eten. Thermae stimuleert het om je telefoon in je kluisje te laten. Dat klinkt mij als muziek in de oren, omdat ik als blogger voornamelijk online werk en vergroeid ben met mijn telefoon.

Samen op date bij daglicht

Je kent het vast wel: je wilt ’s avonds best nog wel de deur uit voor een afspraakje met je lief. Maar er zijn tegelijkertijd zoveel redenen om het niet te doen: je bent moe, je hebt geen oppas, het is koud buiten en ga zo maar door. In dat geval kan ik het je aanraden om eens overdag samen op date te gaan.

Warme lichaamspakking

Na een uurtje zwemmen en bubbelen worden we op deze koude herfstdag getrakteerd op een warme lichaamspakking. We hebben de keuze uit vier soorten: modder, rozenblaadjes, lavendel en brandnetel / algen. Ik kies voor de modder, vanwege de positieve werking op mijn spieren. Mijn wederhelft gaat voor de ontgifting met een algenpakking.

Als een warm worstenbroodje

Als we helemaal zijn ingesmeerd door medewerkster Anita, pakt ze ons in met plastic. Daarna zakken we, ingepakt als een warm worstenbroodje, in een bad van  ongeveer 37,5 graden. Er is geen druk, dus je zweeft als het ware in een warm coconnetje. Zalig! Terwijl ik daar zo lig, voel ik hoe ik langzaam wegdommel. Het werkt ontzettend ontspannend. Gedachten dwarrelen door mijn hoofd, maar ik negeer ze. Laat mij maar lekker zweven. Naast me hoor ik een diepe ademhaling. Zo te horen geniet Etienne er ook wel van.

Na een half uurtje pakt Anita ons weer uit en is het tijd om te douchen. Dat is nogal een klus, maar na tien minuten zitten we, schoon en zacht, aan een lekker kopje thee.

Volop keuze voor lekkerbekken

Van al dat luieren word je hongerig, dus het is tijd om te lunchen. Er zijn twee restaurants in Thermae: Senses, waar je verschillende bowls krijgt en Bread & Bites, het buffetrestaurant met keuze uit warme en koude gerechten, die vers voor je worden bereid. We kiezen vandaag voor het laatste restaurant. Met allebei een lekker broodje voor onze neus kijken we uit over het wellness-gedeelte. Het is vrij druk vandaag, maar door de ontspannen sfeer die overal hangt lukt het toch om in onze eigen bubbel te blijven. Door de grote ramen geniet je van de mooie Limburgse heuvels, waardoor je meteen een vakantiegevoel hebt.

Even alles eruit zweten

Na onze lunch duiken we de sauna in. Eerst flink zweten en daarna afkoelen in het dompelbad. Ik word daar altijd zo relaxed van. Iets té relaxed, zo blijkt als we even later op een loungebank in de relaxruimte liggen. Met een dekentje over me heen en de zachte muziek op de achtergrond, dommel ik al gauw weg. Naast me gebeurt hetzelfde, we zijn allebei helemaal relaxed. Ik schrik wakker van een snurkgeluid en realiseer me dat ik dat zelf ben. Dan was ik écht even heel ver weg.

Offline ontspannen? Een aanrader!

Een dagje offline met zijn tweetjes doet wonderen. Zonder alle prikkels van buitenaf waan je je echt even in een andere wereld. Geen telefoon, mail en social media, het is een wereld van verschil. Ik kan het iedereen aanraden!

Meer over Breg Blogt

Dit vind je vast ook leuk!

"Zuid-Limburg is de poort naar Europa", hoorde Naomi laatst iemand zeggen. Zelf maakte ze samen met Brecht en Birthe van Wandering the World een boottrip vanaf Maastricht naar het Belgische Luik.
Lees meer
Het is half oktober als de witte druiven van St. Martinus geoogst mogen worden. Wist je dat in Nederland wijn wordt gemaakt? Voor mijn reis door Zuid-Limburg had ik geen idee...
Lees meer
Naomi ziet een grote carréhoeve, paardenstallen en paarden grazen in de wei als ze het terrein van de Zonneberg komt oprijden.
Lees meer

Deel deze pagina