Psst... het leven roept je!

Menu

Puur culinair genot bij Landgoed Heerdeberg

Blog van Breg Blogtaccess_time1 oktober 2018

Vraag aan Breg waar je haar voor kunt wakker maken en het antwoord is ongetwijfeld: ETEN! En dan het liefst lekker, vers en bourgondisch eten. Je snapt wel dat ze meteen begon te kwispelen toen ze voor Limburg Lonkt op culinaire ontdekkingsreis mocht bij Landgoed Heerdeberg!

Een oase van rust net buiten de stad

Heerdeberg is een bijzonder en uniek plekje op een steenworp afstand van Maastricht. Zodra je door de toegangspoort stapt, voel je hoe de rust op je afkomt. Tussen de ruisende bomen hoor je de volgens fluiten, de hoge mergelwanden ontvangen je met hun prachtige structuur en kleur en overal waar je kijkt staan geurende kruiden en planten.

Leven en koken op het ritme van de seizoenen

Bij Heerdeberg leven en koken eigenaars Coenraad en Sanne en hun team op het ritme van de seizoenen. De tuin staat vol met kruiden, er is een grote moestuin en iets verderop scharrelen de Bonte Bentheimers rond. Deze (hele schattige!) varkens scharrelen trouwens niet zomaar doelloos rond, ze ploegen de grond om, zodat hier nog meer groenten en kruiden verbouwd kunnen worden. Heerdeberg wil volledig zelfvoorzienend zijn en in elk seizoen de lekkerste gerechten op tafel toveren.

Bourgondisch genieten

Een aanrader is een kopje thee-tuin-thee, waarbij je met een schaar de theetuin induikt, om jouw eigen kruidenmelange samen te stellen. Daarnaast is er volop keus uit een van de vele biologische sappen, bijzondere biertjes en de lekkere wijnen op de kaart.

In de zomer geniet je op vrijdag, zaterdag en zondag van de mooiste vlees- en visgerechten van de barbecue. Coenraad en zijn team staan dan in de buitenkeuken, zodat je met eigen ogen kunt zien hoe jouw gerecht op je bord belandt.

Voor feesten en partijen is Heerdeberg ook een perfecte locatie. Sanne zorgt voor een onvergetelijke feest of bruiloft, waarbij ze alles tot in de puntjes regelt.

Even relaxen in de drukte van alledag

Ik kom heel graag bij Heerdeberg. De sfeer is top en de ontvangst door eigenaars Coenraad en Sanne is altijd even hartelijk. Op dit verborgen pareltje in het Limburgse Heuvelland staat de tijd even stil en hoef je alleen maar te genieten van het lekkere eten en de mooie omgeving.

Ik neem vandaag mijn vriendin Anniek mee om te genieten van een avondje puur culinair genot en dat is goed gelukt! We boffen dat de nazomer nog even goed zijn best deed en zoeken een fijn plekje op de veranda.

Coenraad heeft voor ons een verrassingsmenu samengesteld, zo leuk! Terwijl we aan ons drankje nippen krijgen we een plankje met vers brood, gezouten boter en cruditées met een lekkere dip. Ik vind het extra leuk dat de groenten ook écht uit de moestuin komen, dat geeft het iets eigens, iets puurs.

Een feest voor je smaakpapillen

Anniek en ik kletsen honderduit en komen allebei helemaal tot rust na een drukke dag. Het is en blijft heerlijk om ergens aan te schuiven en je volledig in de watten te laten leggen. En dat laatste kunnen ze heel goed bij Heerdeberg! We krijgen alle ruimte om lekker rustige te eten en zitten niet verlegen om een drankje. (tip: de huisgemaakte komkommer-munt ijsthee is zalig!)

Ons verrassingsmenu…

Als voorgerecht eten we dungesneden eendenborst met bacon en appel op een salade van diverse kruiden en slasoorten uit de moestuin. Een feestje voor je smaakpapillen en ook erg mooi gepresenteerd.

Als hoofdgerecht krijgen we een stoere houten plank vol met cadeautjes! Een zacht gegaard stuk longrib en suuuuuperzacht buikspek; allebei met veel liefde gekruid en bereid, dat proef je écht! Daarnaast ligt een mix van verse gegrilde groenten, zoals courgette, gele wortel en venkel. Boterzachte krieltjes én een jus die je het liefst op zou lepelen, zo lekker!

Hoewel we stiekem bijna uit elkaar knappen van al het eten, kan er toch nog wel een toetje bij. We vragen om een klein dessert, ‘gewoon voor de smaak’. Als we even later een schaaltje krijgen met een bescheiden portie chocolademousse met verse slagroom en wat sinaasappel, is het culinaire feest compleet.

Met goedgevulde buiken nemen we afscheid van Coenraad, Sanne en hun team. We zijn helemaal relaxed, hebben heerlijk bijgekletst en onze smaakpapillen zijn weer in hun nopjes.

Hou je van eerlijk, puur en bourgondisch eten? Breng dan zéker eens een bezoekje aan Heerdeberg, ik beloof je dat je ervan geniet!

Meer over Breg Blogt

Dit vind je vast ook leuk!

access_time5 november 2017
Al weken keek ik ernaar uit: de dag dat ik mocht gaan knuffelen met koeien op Loei goed Zuid-Limburg (Waalheimer Farm). Het leek me zo’n bijzondere activiteit, om een connectie te kunnen maken met zo’n grote koe, die je normaal alleen ziet in de wei.
Lees meer
access_time16 november 2017
Naomi ziet een grote carréhoeve, paardenstallen en paarden grazen in de wei als ze het terrein van de Zonneberg komt oprijden.
Lees meer
access_time11 november 2017
Tijd voor jezelf vrijmaken is niet altijd even makkelijk, maar oh zo belangrijk! In Zuid-Limburg ontspant Naomi volledig.
Lees meer

Deel deze pagina