Psst... het leven roept je!

Menu

Met beide benen op de grond in het Blotenvoetenpark in Brunssum

Blog van Breg Blogtaccess_time30 augustus 2018

Een mooie wandeling, een voetmassage en een lesje mindfulness en dat alles in de openlucht: daar zeg ik geen nee tegen! Samen met mijn gezin ontdekte ik het Blotevoetenpark in Brunssum: pure ontspanning voor jong en oud!

Voor het eerst op blote voeten avontuur!

Dit werd mijn eerste bezoek aan een blotevoetenpad en wist dus ook niet zo goed wat ik ervan kon verwachten. De dresscode was duidelijk: blote voeten en kleding die vies mag worden. Ik dacht aan een stukje wandelen over verschillende ondergronden, misschien door een poeltje met modder of een plas water waden en kietelend gras tussen mijn tenen voelen. Zonder deze verwachtingen al te veel ruimte te geven zetten we onze schoenen in het rek en stapten het park in.

Een andere wereld

Je komt het park binnen door een groene tunnel, die je letterlijk van de ene naar de andere wereld leidt. Tijdens ons bezoek was het een beetje regenachtig, waardoor het vrij rustig was. In het bos heerste een fijne en ontspannen sfeer. Af en toe hoorde je een schaterend kind en verder was het stil. Oké, op mijn kleuter na die razend enthousiast over het pad rende. ‘Kijk mama! Hier kun je op klimmen!’, waarna hij verbazingwekkend goed zijn evenwicht bewaarde, terwijl ik mijn voetjes masseerde met kokossnippers.

Tijdloos de weg volgen

Het Blotevoetenpark is inspirerend, vermakelijk en uitdagend voor alle leeftijden. Het enige dat je in hoeft te doen is de weg volgen en uitkijken dat je niet struikelt of in een modderpoel belandt. En zelfs als dat gebeurt is het helemaal prima, zo ben je nog meer één met de natuur… 😉 Wil je wat meer uitdaging, dan kun je je uitleven in het doolhof, op de evenwichtsbalken of op de hindernisbanen op de vijver. Je stippelt dus écht jouw eigen pad uit.

Mindful met beide benen op de grond

Er zijn verschillende onderdelen in het park gericht op een stukje mindfulness. Denk aan het Spreukenpad, waar je tijdens het wandelen wordt geïnspireerd met mooie spreuken als ‘Waarom zou je rennend door het leven gaan, als het ook wandelend kan?’ Spijker op zijn kop als je het mij vraagt!

Als liefhebber van mindfulness kan ik er erg van genieten om ‘in het moment’ te zijn. Op de Onthaastingscirkel kon ik dan ook mijn geluk niet op met de verschillende ademhalingsoefeningen die je op de borden vindt.

Modderbad!

De grande finale van de wandeling is de Modderpoel: lekker tot je knieën waden door de modder. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zo’n held ben en ik dus het aller diepste deel van de poel heb overgeslagen. Zo tot mijn kuiten vond ik stoer genoeg en weet je, als iets de naam ‘bron der eeuwige jeugd’ draagt, wil ik dat graag geloven. Het modderbad had een heerlijk effect op mijn voeten, die er inmiddels toch wel een paar kilometer op hadden zitten. De zachte modder was de slagroom op de blotevoetentaart!

Blotevoetenpark: een aanrader voor jong en oud!

Terwijl mijn zoon de laatste meters niet meer te dicht naast me wilde lopen (‘Want jij bent helemaal vies mama!’) wandelde ik met een gelukzalige grijns op mijn gezicht naar de voetenwasplaats om mijn zwarte pootjes eens lekker te schrobben.

Wat was dit een ontzettende leuke ervaring voor ons hele gezin. Het bos is een groot avontuur voor een kind en als volwassenen waren wij in no time helemaal zen door niet veel anders te doen dan het pad volgen en ons over te geven aan de natuur. De rust bleef ook daarna nog een hele tijd hangen, zeker toen de kleuter met een minstens zo tevreden grijns op zijn gezicht in slaap viel in de auto…

Dus, ben jij toe aan wat ontspanning: alleen, met je lief of met je gezin dan heb ik een gouden tip voor je: schoenen, hoofd en telefoon uit en ga genieten!

p.s.: als je na de wandeling toe bent aan iets lekkers, kun je in de gezellige horecagelegenheid terecht voor een koffie, biertje, kleine snack of een stuk Limburgse vlaai!

Lees hier meer over het Blotenvoetenpark in Brunssum

Meer over Breg Blogt

Dit vind je vast ook leuk!

Naomi verbleef samen met haar vriend bij hotel Winselerhof. Dit karakteristieke hotel is onderdeel van de Oostwegel Collection; een groep bijzondere hotels in Zuid-Limburg. Ook ging ze samen met Cynthia van Cynthia.nl een dagje op pad.
Lees meer
Het is half oktober als de witte druiven van St. Martinus geoogst mogen worden. Wist je dat in Nederland wijn wordt gemaakt? Voor mijn reis door Zuid-Limburg had ik geen idee...
Lees meer
Naomi ziet een grote carréhoeve, paardenstallen en paarden grazen in de wei als ze het terrein van de Zonneberg komt oprijden.
Lees meer

Deel deze pagina